صفحه نخست
امکانات جدید درخواستی توسط کاربران برای به کمال رساندن (Perfection) جوملا 1.6
يكشنبه ۰۶ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۵:۴۹

Perfection And Joomla! 1.6اگر تا به حال خبردار نشده‌اید، جوملا! فراخوان ارسال نامه‌های سفید، درخواست‌ها یا گزارش‌هایی برای نسخه 1.6  را اعلام کرده‌ است. برای آن‌هایی که از این موضوع اطلاع ندارد توضیح می‌دهم که مدیران و تیم گسترش جوملا! در تلاش‌اند تا جوملا! 1.6 را به کمال برسانند، یعنی آن را نسخه‌ای کامل و بی‌نیاز به هیچ امکان اضافی‌ای در‌آورند و از همین رو به از کاربران جوملا! درخواست کرده‌اند که تمامی نیاز‌های خود را که می‌خواهند در هسته‌ی جوملا! قرار گیرد، به صورت گزارش یا مستنداتی که به آن‌ها نامه‌های سفید می‌گوییم، ارسال کنند.
و  اینک این باید جرقه‌ای را در ذهن مردم بزند و افکار و ایده‌های مردم را به سوی محتویات هسته بکشد. فکر و پرسش‌هایی همچون، چه چیزهایی می‌بایست در هسته باشد و چه چیزهایی نمی‌بایست. برای پاسخ به این پرسش، نخست باید به یک سوال اساسی‌تر پاسخ داد؛ جوملا! چیست و به چه کار می‌آید...

جوملا! چیست؟ (What is Joomla!)

جوملا! اصالتن به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا (cms) تعریف شده است. جوملا! بی‌شک مدیریت محتوا را تا مراحلی و حدودی انجام می‌دهند. هرچند جوملا! چیزی فراتر از یک سیستم مدیریت محتوا است، اما به باور من جوملا! یک سیستم مدیریت محتوا نیست. جوملا یک سیستم مدیریت است. قابلیت توسعه، گسترش و انعطاف‌پذیری‌ای که جوملا! فراهم می‌سازد، در بازار و در  میان رقیبانش بی‌نظیر است. تنها یک CMS دیگر چنین سطحی از قابلیت گسترش را فراهم می‌سازد (البته از طریقی دیگر) آن هم Drupal (دروپال) است. تنها تفاوت (قابل بحث) جوملا! راه استفاده آسان‌تر آن است.

درخواست‌ها (The Requests)

مردم نوشته‌اند که آیا نوشتن گزارش‌ها و نامه‌های سفید برای جوملا، خوب است یا خیر. من قصد آن را ندارم که در این مطلب درباره‌ این موضوع بحث کنم. چرا که شخصن معتقدم که نوشتن گزارش‌ها و ارائه پیشنهادات و درخواست‌ها  خوب است اما من نمی‌خواهم در این‌جا به آن بپردازم. من تعدادی از مطالب و نامه‌هایی که کاربران ارسال کرده‌ بودند را مطالعه کردم تا ببینم که آن‌ها چه انتظارات و درخواست‌هایی دارد. بیشتر کاربران بر روی مواردی توافق نظر داشتند که به صورت خلاصه، به عنوان مثال در زیر ذکر می‌کنم:

1. بهینه سازی برای سازگاری موتورهای جستجوی (SEF Urls)
  2. کنترل فرابرچسب (Meta Tag Control)
  3. نقشه سایت (Site Map)
  4. RSS همراه با پینگ (RSS with Ping)
  5. پشتیبان چند مجموعه‌ای (Multi - category support)
  1. کنترل فراداده (Meta Data Control)
  2. پشتیبان چند زبانه محتوای سایت (Mulit-language content support)
  3. نظرات بر مقالات (Comment engine)

پرسش اساسی (The Fundamental Question)

نگاهی کوتاه به گزارش‌های موجود در انجمن joomla.org ثابت می‌کند که بخش‌ها، امکانات و ویژگی‌های فراوانی هست که مردم می‌خواهند آن‌ها در هسته وارد شوند. حال  چه چیزهایی باید وارد شوند و چه چیزهایی نباید؟ عقاید مختلفی برای این پرسش وجود دارد، اما من پرسش بهتری را برای شما دارم. کدام یک از آن‌ها ممکن هستند؟ من نمی‌گویم چنین چیزی نمی‌تواند اتفاق بیفتند (هرچیزی امکان دارد) اما آیا این اتفاق به وسیله امکانات غیرهسته، بدون تغییر در هسته امکان‌پذیر است؟ نکته همین‌جاست. ما نباید بر روی این که چه چیز باید در هسته باشد، تمرکز کنیم. ما باید بر این که چه چیزی می‌تواند در هسته باشد، تمرکز کنیم.

کمال (Perfection)

هنگامی که من آغاز به خواندن تعدادی از گزارش‌ها کردم، به یادِ مطلبی از یک بلاگ که توسط یان نوشته شده بود افتادم، نقل قولی در آن بود که فلسفه‌ای را ارایه می‌کند که تعداد زیادی از نرم‌افزارهای (مخصوصا نرم افزارهای متن‌باز) مدت طولانی است که آن را فراموش کرده‌اند.

" کمال دست یافتنی‌ است، اما نه زمانی که چیزی برای افزودن نمانده است، بل‌که زمانی که چیزی برای حذف کردن باقی نمانده است. " - آنتوان دو سنت‌ اگزوپری

اینک من پیشنهاد می‌کنم این فلسفه را با تعریف جوملا! ترکیب کنید. به‌راحتی در خواهید یافت که بیشتر چیزهایی که مردم از جوملا! می‌خواهند به آن‌ تعلق ندارد. من مینیمالیست هستم. می‌خواهم ببینم که تمام کامپوننت‌های هسته بخش کاربری قابل حذف شدن و قابل جایگزین شدن هستند (این شامل com_content هم می‌شود). به یاد داشته باشید، اضافه کردن یک قابلیت و یک امکان مفت، مجانی و حتا بی‌ضرر نیست. حتا اگر از آن قابلیت و امکان استفاده نکنید؛ آن بر روی عملکرد سیستم تاثیر می‌گذارد. در نتیجه بر سودمندی سیستم تاثیر می‌گذارد. (مستندات جوملا را به یاد دارید؟ هرچه امکانات سایت بیشتر باشند، پیچیدگی رابط کاربری بیشتر است؛ یا به قول خودمان هر که بامش بیش، برفش بیشتر!) این کار زمینه حضور باگ‌ها را نیز بیشتر فراهم می‌کند. همچنین بر زمان انتشار بین نسخه‌ها تاثیر می‌گذارد. به علاوه بازار کامپوننت‌های غیرهسته را نیز، محدود و حتا کسـاد می‌کند.

نظرات من (My Thoughts)

اینک، من عقیده شخصی خودم را می‌گویم، بدون هیچ‌گونه مراجعه‌ای به موضع رسمی جوملا!، من شخصا احساس می‌کنم هر چیزی که با یک کامپوننت غیرهسته ممکن است، نباید در هسته موجود باشد. این شامل بخش نظرات، تقشه‌های سایت، گالری‌های تصاویر، زیرسایت‌ها، سامانه‌های خرید و پرداخت آنلاین و... می‌باشد. من خواستار ویژگی‌ها و امکاناتی هستم که بدون ایجاد تغییر و اصلاحات در هسته، در دسترس باشند. خوش‌بختانه تمامی آن‌ها به‌جز یکی از آن‌هایی که در متن اشاره کردم، این قابلیت را دارند. تنها بخشی که احتیاج به تغییر در هسته دارد، پشتیبان پینگ (Ping) است که جوملا! نیاز به ایجاد یک Platform محکم و یک‌پارچه برای آن است. چرا ما باید با اضافه کردن امکانات و ویژگی‌هایی که نیمی از سایت‌‌ها از آن‌ها استفاده نمی‌کنند، ارزش جوملا! را تنزل دهیم؟
این تصمیم جوملا! من را به چند سالِ پیش برد، زمانی که مایکروسافت اعلام کرده بود در نسخه‌های آتی Windows، کاربران آن دیگر نیاز به نصب هیچ نرم‌افزاری بر روی سیستم عامل خود نخواهند داشت! گمانم قرار بود windows vista همان سیستم عامل باشد.

62 امتیاز

دیدگاه شما

افزودن نظر

• >:o
    • :-[
    • :'(
    • :-(
    • :-D
    • :-*
    • :-)
    • :P
    • :\
    • 8-)
    • ;-)

برای نمایش تصویر جدید کلیک کنید.
    ابر برچسب ها
    1. کامپوننت گالری تصاویر (1)
    2. 30 مین آن لاین (2)
    3. ccnewsletter (1)
    4. Community Builder (1)
    5. Download Joomla (3)
    6. Download joomla farsi (3)
    7. joomap (1)
    8. joomap فارسی (1)
    9. joomgallery (1)
    10. joomla 1.6 beta (1)
    11. joomlacode (1)
    12. JoomlaComment (1)
    13. PHP 5.3 (1)
    14. ponygallery (1)
    15. SEF (1)
    16. Timeout (1)
    17. TinyMCE 3.2.6 (1)
    18. Virtuemart (1)
    19. آموزش (3)
    20. آموزش جوملا (4)
    21. آژاکس (1)
    22. اهمیت متن باز (2)
    23. بانک اطلاعاتی (1)
    24. بسته امنیتی (2)
    25. تجزیه و تحلیل ترافیک (2)
    26. تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل (2)
    27. تولد جوملا (2)
    28. جشن جوملا (4)
    29. جومفا (3)
    30. جوملا (11)
    31. جوملا 1.0.15 (1)
    32. جوملا 1.6 (3)
    33. جوملا 1.6 آلفا 2 (2)
    34. جوملا فارسی (9)
    35. جوملا فارسی 1.0.15 (1)
    36. جوملا فارسی 1.5.10 (1)
    37. جوملا فارسی 1.5.11 (1)
    38. جوملا فارسی 1.5.12 (1)
    39. جوملا فارسی 1.5.13 (1)
    40. جوملا فارسی 1.5.14 (2)
    41. جوملا فارسی 1.5.15 (3)
    42. جوملا کد (2)
    43. جوملا گالری (1)
    44. جوملا1.5.15 (3)
    45. جی پرشین (2)
    46. خبرنامه (1)
    47. دانلود جوملا (9)
    48. دانلود جوملا فارسی (4)
    49. دانلود ماژول (2)
    50. دانلود پلاگین (3)
    51. دانلود کامپوننت (5)
    52. رابط بخش کاربری (1)
    53. راهنمای جوملا (5)
    54. روح الله بلوردی (1)
    55. سطح دسترسی (2)
    56. علوی نیک (1)
    57. فروشگاه جوملا (3)
    58. كامپوننت گالری پونی (1)
    59. ماژول خبرنامه (1)
    60. ماژول خبرنامه ccnewsletter (1)
    61. ماژول گالری تصاویر (1)
    62. متن باز (4)
    63. موتورهای جستجو (2)
    64. نرم افزار آزاد (3)
    65. نقشه سایت (1)
    66. نقشه سایت گوگل (1)
    67. نوید رئیسی (2)
    68. نکات و ترفندها (1)
    69. پارس جوملا (3)
    70. پرشین آی تی (2)
    71. پرشین استت (1)
    72. پرویز آریا (1)
    73. پشتیبانی جوملا (6)
    74. پلاگین (4)
    75. پلاگین کوچک سازی تصاویر - Imagesized (1)
    76. پونی گالری (1)
    77. کامپوننت برچسب (1)
    78. کامپوننت تهیه پشتیبان (1)
    79. کامپوننت خبرنامه (1)
    80. کامپوننت خبرنامه ccnewsletter (1)
    81. کامپوننت نظرات (1)
    82. کامپوننت نظرات joomgallery (1)
    83. کامپوننت نظرات JoomlaComment (1)
    84. کامپوننت نقشه سایت (1)
    85. کامپوننت گالری جوملا (1)
    86. کنترل سطوح دسترسی (2)
    87. گالری (1)